Sajtóanyagok, rendezvények

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Olyan pályázók érdeklődésére számítunk, akik a ma uralkodó közfelfogással ellentétben a gyerekvers illusztrálást nem személytelen és tárgytalan díszítőelemként művelik, hanem saját művészetükkel a verset (le)festeni-(meg)rajzolni, fába, linóba, rézbe (stb.) metszeni tudó – időtálló – művek alkotóira.

A Tref, világszám! valamennyi verse ezen a linken megtalálható:
www.stadiumkiado.hu/tref-vilagszam.pdf

Pályázatunk a Tref, világszám! kötet címlapképére és 12-15 belső, egész oldalas illusztrációjára vonatkozik. Könyvünk színes nyomású B/5-ös formátumú.

Válasszon ki két tetszése szerinti verset a kötetből, és két próba-művet (festmény, rajz, metszet, színes kréta stb.) jpg, vagy PDF formátumban szeptember 15-ig e-mailban küldjön el az alábbi címre: stadium@stadiumkiado.hu

A nyertes pályázó ilyen formátumú 12-15 teljes oldal illusztrációra és a címlapképre kap megbízást.

Célszerű a próbaművek legalább 90%-os véglegessége. Nem érhetjük be vázlatokkal a kötet megjelentetésének közeli, karácsonyi könyvvásári megjelenése miatt.

A kiadó szeretne azzal a lehetőséggel számolni, hogy – elsősorban a fiatalok, új pályakezdők esetében – személyes kapcsolat felvételére kerülhet sor további könyvek illusztrálására.

A karácsonyi Kárpáti Kamil-gyerekverskötet jó alkotókedvet ébresztő olvasása mellett felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy honlapunk (www.stadiumkiado.hu ) mind a kiadó eddigi tevékenységéről, mind pedig a kétszeres József Attila-díjas, Bölöni-díjas, 2012-ben Babérkoszorú-díjas Kárpáti Kamil költői, regényírói és esszéírói munkásságáról átfogó képet nyújt.

Itt hívjuk fel a figyelmet arra is, hogy a költőnek 2009-ben a Stádium Kiadónál jelentek meg az Összes versei két kötetben, melyek országszerte 500 könyvtárban is kézbe vehetők. Gyerekversei a 2. kötet 90. oldalától a 125 oldaláig terjedően a Ki volt, aki a hajót kitalálta?, valamint a Tref, világszám! című ciklusokban található. Gyerekregényeit a Móra és a Stádium kiadók gondozásában Rátkay Endre, Hartung Sándor, Lacza Márta, Würtz Ádám és Szulyovszky Sarolta illusztrálta.

A Tref világszám! illusztrációs pályázatának határideje: 2012. szeptember 15!

Eredményességéről szeptember 20 és 30 között minden pályázót e-mailben értesítünk. Facebook oldalunkon a pályázatról folyamatosan tájékozódhat: facebook.com/stadiumkiado

Stádium Kiadó , 2012. augusztus 01.